Alt om hva som skal i do

av admin

En av fire i Oslo, Asker og Bærum tror det er greit å kaste våtservietter eller bomullsdotter i toalettet. De tar feil! Både våtservietter, bomull og q-tips skaper store problemer i rørsystemet.

Kommunene Oslo, Asker og Bærum har gjennomført en undersøkelse om folks holdninger og vaner når det gjelder hva de kaster i toalettet. Undersøkelsen viser at mange har misforstått hva som er greit å skylle ned i rørene.

I søpla med våtservietter!

I de tre kommunene svarer 24 prosent at det er greit å kaste våtservietter og bomullsdotter i toalettet. Det er mer enn i landet for øvrig, hvor 13 prosent svarer det samme. Uansett har ikke våtservietter noe å gjøre i toalettet. Både våtservietter og bomullsdotter løser seg opp veldig mye tregere enn dopapir, og lager store klutaktige baller nede i rørsystemet. Det fører til tette rør og trøbbel for pumpene som skal lede kloakken til renseanleggene.

I søpla med Q-tips!

En av ti tror det er greit å kaste q-tips i toalettet, det er litt flere enn ellers i landet. Mange bruker q-tips på badet, og noen ganger havner de i toalettet. Det er ikke lurt, for også de skaper problemer for rørene. Plasten løser seg ikke opp og pinnen setter seg ofte fast i rørene sammen med våtservietter og fett. Det er også litt ekkelt å tenke på at mange q-tips havner ut i fjorden siden plasten ikke løser seg opp.